h i r d e t é s

Egyre naposabb időben lesz részünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre naposabb időben lesz részünk

2017. február 09. - 07:09

 

Ma sem várható jelentős változás, folytatódik a borult, viszonylag hideg idő - írja az Időjárás.hu.

Számottevő csapadék továbbra sem valószínű, legfeljebb hószállingózás, futó hózápor fordulhat elő. A mostani előrejelzések szerint a következő napokban egyre több napsütésben lehet részünk, azonban hajnalonként egyre jobban lehűl majd a levegő.

Továbbra is erősen felhős, borult időre kell készülni, napsütés nem valószínű. Elszórtan lehet számítani hószállingózásra, délnyugaton havas eső sem kizárt. 

Délután folytatódik a borongós idő, kezdetben helyenként hószállingózás, délnyugaton néhol futó havas eső, hózápor is előfordulhat. Később csökken csapadékhajlam.

Gyenge, mérsékelt légmozgás mellett -1, 5 fok között mérhetjük a maximumokat. 

 

idojaras.hu

Nem múlik a fáradtság

Csütörtökön folytatódik a frontmentes és fényszegény idő. Egyre többen napközben is fáradtnak érezhetik magukat, rosszkedvűek lehetnek - írja a meteoklinika.hu.

Csökken koncentrálóképesség, figyelmetlenség, illetve szétszórtság jelentkezhet. Jó hír viszont, hogy napközben enyhülnek a görcsös panaszok. Humánmeteorológia.

Csütörtökön sem kell fronthatástól tartani, azonban a továbbra is borongós és fényszegény idő sokakat megviselhet. Napközben egyre többen tapasztalhatnak szokatlan fáradékonyságot, illetve álmosságot, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség is. Sokan figyelmetlenné, szétszórttá válhatnak. A krónikus fáradtsággal küzdők számára napközben ajánlott zöld teát fogyasztani, amely nem csak a testet élénkíti, de az elmére is frissítőileg hat.

Többen görcsös fejfájásra, illetve izom- és hasi görcsökre panaszkodhatnak, azonban a tünetek várhatóan a nap folyamán fokozatosan enyhülnek majd. Amennyiben érintett, fogyasszon a megszokottnál több folyadékot, valamint az étkezések során részesítse előnyben a magas magnézium tartalmú élelmiszereket!

Este a melegre fokozottan érzékenyek körében egyeseknél alvászavar, álmatlanság is jelentkezhet. A könnyebb elalvás érdekében érdemes egy forró, levendulás fürdőt venni lefekvés előtt, továbbá többeknek a párnára csepegtetett illóolaja is hatékony segítséget nyújthat.

Nagy a balesetveszély, több helyen havasak, máshol nedvesek, vizesek lehetnek az utak. Az útburkolat hirtelen fékezés, illetve irányváltás hatására könnyen csúszóssá válhat, ezért az említett útszakaszokon javasolt mérsékelni a sebességet. Ráadásul sokan figyelmetlenebbek lehetnek a megszokottnál, közlekedjenek fokozott óvatossággal!

meteoklinika.hu


 

h i r d e t é s