h i r d e t é s

Egyre több helyen marad meg a köd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre több helyen marad meg a köd

2022. január 16. - 05:45

 

Vasárnap is a Dunántúlon lesz a legjobb idő, keleten pedig még sokfelé nem szabadulunk a fagy fogságából.

Napközben a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben tartósan borult, ködös maradhat az idő, másutt fátyolfelhők szűrik a napsütést, csak estefelé érkeznek vastagabb felhők észak felől. A tartósan borult, ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, majd estétől az Észak-Dunántúlon egyre többfelé megélénkül, sőt meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű. Késő este általában -5 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn erős, viharos széllel hidegfront éri el az országot. Záporok érkeznek, hajnalban a Dunántúlon, délutántól északon, északkeleten havas eső, hózápor fogmájában hullhat csapadék. Reggel -7, +2, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap napközben frontmentes időre készülhetünk, este érkezik újabb hidegfront. Reggelre nagy területen képződhet pára, köd, a fagyos időben zúzmarás köd, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A keleti tájakon a panaszok tartósan fennmaradhatnak, mivel a köd tartósan megmaradhat.

A szürke, ködös, nyirkos idő továbbá lehangoltságot, fáradékonyságot eredményezhet.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s