fbpx Egyre több iskolában kell újra intézkedni a kronavírus miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Egyre több iskolában kell újra intézkedni a kronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre több iskolában kell újra intézkedni a kronavírus miatt

2021. október 14. - 08:01

 

Már több mint 200 iskolai helyszínt érinthet a járvány miatti tanügyi intézkedés – írja a Népszava.

Fotó: Balázs Attila / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Folyamatosan emelkedik azoknak az oktatási intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett a koronavírusos megbetegedések miatt – írja a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériumára (Emmi) hivatkozva.

A szaktárca adatai szerint jelenleg az iskolák két százalékát – jellemzően egy-egy osztályt – érinti tanügyi intézkedés, néhány hete ez a szám egy százalék körüli volt. Bár a lap pontos számot nem kapott, de ha a 13 500 feladatellátási helyből indulunk ki, ez 270 körüli iskolai helyszínt jelenthet. A pedagógus érdekvédelmi szervezetek szerint ugyanakkor a hivatalos adatok nem minden esetben fedik a valóságot, hiszen érdemi kontaktkutatás, kötelező tesztelés továbbra sincs.

Az idei tanévtől kötelező központi járványügyi szabályok sincsenek, mint például a maszkviselés vagy a testhőmérséklet-mérés. Ettől függetlenül, több általános és középiskolában már a tanteremben is maszkot kell viselni.

"A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően nincsenek tömeges megbetegedések, az oktatás főszabály szerint jelenléti oktatásban működik, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. A 12 év feletti diákok több mint fele védett a vírussal szemben és arányuk folyamatosan nő" – írta a szaktárca. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s