h i r d e t é s

Egyre több napsütés!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egyre több napsütés!

2019. február 06. - 06:09

 

A következő napokon front nem érkezik térségünkbe, egyre többfelé várható napos, száraz idő! Az éjszakai fagyokat követően a délutáni csúcsértékek továbbra is az átlagos felett alakulnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt jellemzően napos, gyengén felhős időre számíthatunk, a déli területeken lehetnek közepesen felhős időszakok. 

Délután a több órás napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem lesz. Megélénkül az északkeleti szél. 5, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán folytatódik a frontmentes idő. Az egész napos napsütés javuló hő-és komfortérzetet eredményez, használjuk ki a jóidőt! - írja a meteoklinika.hu

Az éjszaka folyamán erősen lehűl a levegő, reggelre többfelé csökken fagypont alá a hőmérséklet. A fagyos időben többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízület panaszok, melyek napközben fokozatosan mérséklődnek, megszűnnek. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen fájó végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg végtagjait. A hideg reggeleken nagy a megfázásveszély, fontos a vastag, réteges öltözet!

Délelőtt gyors melegedés kezdődik, a délutáni időszakban több fokkal melegebb lehet az ilyenkor megszokottnál. A melegedésre érzékenyek gyenge melegfronti jellegű panaszokat tapasztalhatnak, de intenzív tünetekre nem kell számítani. A fagyos éjszakát követő gyors melegedés nagy napi hőingást eredményez, amelynek következtében többeknél vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, az idősek és krónikus betegek körében rosszullét is felléphet.  

Szabadtéri programokra nagyszerű lehetőség nyílik, a szép időben javul a közérzet, a hangulat, a napsütés pedig immunerősítő hatással is bír. A hő-és komfortérzet a napsütés hatására kedvező. Ha teheti, kiránduljon, töltsön minél több időt a friss levegőn, a kerti munkák elvégzésére is kiváló alkalom nyílik. Helyenként átmenetileg megemelkedhet a levegő szennyezőanyag-tartalma, de a legtöbb helyen az egészségügyi határérték alatt maradnak a koncentrációk.

Az immunrendszere megerősítéséről ne feledkezzen meg a jóidő ellenére sem: fokozza a C-vitamin bevitelt és naponta legalább két alkalommal fogyasszon valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget.

A közlekedést veszélyes időjárási jelenség nem nehezíti, főleg napnyugta és napkelte táján a napsütés zavarhatja a közlekedőket, célszerű napszemüveget magunkkal vinni.

Vezető tünet a mai napon: kopásos eredetű ízületi panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s