h i r d e t é s

Egyre több napsütés várható

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre több napsütés várható

2015. augusztus 22. - 07:57
0 komment

 

Szombaton nyugaton egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, és többórás napsütés várható.

Keleten még viszonylag sok felhő lesz az égen, kisebb esőre, záporokra készülhetünk. A következő napokban csökken a felhőzet, és kellemes nyárias idő várható.

Részletes előrejelzés

Augusztus 20-án elsőfokú riasztást adtak ki szinte az egész Dunántúlra és az Alföldre a várhatóan magas szintet elérő parlagfű koncentráció miatt. (MTI)

Délelőtt az ország északi részein változóan felhős időre készülhetünk, másutt továbbra is erősen felhős, borult lesz az ég. A déli, délkeleti megyékben kisebb esőre, záporokra számíthatunk. Délután már sokfelé felszakadozik a zárt felhőtakaró, változóan felhős időre készülhetünk. Főként az ország déli felében számíthatunk esőre, záporokra. Élénk lesz a keleties légmozgás. A hőmérséklet csúcsértékei 19, 25 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Keleten várható a kevesebb napsütés, de a nap második részében már itt is csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Élénk lesz a délkeleti szél. 22, 27 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn kezdetben kevés felhő lesz az égen, majd napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Kedden változóan felhős időre készülhetünk. Kezdetben csak néhol, majd a Dunántúlon sokfelé lehet futó záporokra számítani, egy-két helyen zivatar is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 23, 30 fok várható.

Szerdán északnyugat felől fokozatosan csökken majd a felhőzet és megszűnik a csapadék. Délen és keleten várható a kevesebb napsütés, itt még záporokra készülhetünk. Élénk lesz az északnyugati szél. 25, 30 fokra számíthatunk.

Csütörtökön a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja. Csapadék nem valószínű. Az északi szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s