h i r d e t é s

Egyszer majd eljön a tibeti terror ideje

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egyszer majd eljön a tibeti terror ideje

2019. december 23. - 08:46

 

Hiába töltök el egy életet azzal, hogy bizonyítsam: az Iszlám a béke és megbékélés hite, teljesen fölösleges. Az emberek sosem annak hisznek, aki ismeri az Írást, hanem abból alkotnak képet, ahogy adott időben az adott vallást „megcsinálják”. A nagy tömegek nem olvasnak utána, nem kutatnak, nem merül fel bennük kétség. Elfogadják az interpretációkat akár sejkektől, akár médiumoktól és ezek alapján kialakul egy kép. Az Írás nem jut szóhoz!

Forrás: Mihálffy Balázs / Facebook

Ma az az érdek, hogy az Iszlám véres, brutális legyen. Ha erre beszáll a média, akkor a megfelelő képsorokkal, híranyaggal véres és brutális lesz, akárhogy érvelek ez ellen. Egy másik nap az az érdek, hogy az Iszlám divat legyen, akkor kiválasztott emberek szájába adva, akiknek megengedik, hogy eljátsszák a „jók” szerepét, divattá válik.

A félelemben tartás nagyon sok célt megvalósít. Védelmi kényszer beruházásokat, hitelkihelyezéseket, katonai hadműveleteket, területfoglalásokat, környező országok befenyegetését, proxy háborúkkal technikák kipróbálását, haderő demonstrációt stb. Ma mi vagyunk a mumusok, hiába idézünk békére intő sorokat a Koránból.

Egy barátom felhívta a figyelmemet arra, hogy a Buddhizmus milyen szép és nemes gondolatokat hirdet. Keleten terjedőben van. Nem vitatom. De a kutyát sem érdekli a szép és nemes gondolat, higgyétek el. Nem a buddhisták szerepére célzok Mianmarban a Rohingya muszlimok ellen. Teljesen másra. Bizonyos vagyok a Buddhizmus hirdetésének békéjében. De tegyük fel, ha eljön az idő, amikor Kínának az lesz az érdeke, hogy a Buddhizmust, vagy a Dalai Lámát bevonja a nagypolitikába negatív szereplőként, akkor be fogja vonni. Abban az esetben egy Buddhista szerzetesi csoport Shaolin szerelésben fel fogja robbantani a kínai nagyfal egy részét és megindul a hajsza a Buddhista terrorizmus ellen. A kínai katonaság megelőző csapást mér Tibetre, elfoglalja annak állásait és ezzel biztosítja, hogy a Himalájában eredő számos folyó és ezek közül a legnagyobbak, az Indus, Brahmaputra, Gangesz és Irrawady forrásvidéke kínai ellenőrzés alá kerüljön. És íme! Csak egy kis Buddhista terrorizmus mesével több ország élete egy nagyhatalomtól fog függeni. Ugyan kit fog akkor érdekelni, hogy a Buddhizmus békés, vagy militáns? Ki fog utána olvasni? Bizonyos, hogy lesznek valódi szerzetesek, akik tarják magukat Buddha tanításaihoz, de lesznek fizetett „mű” szerzetesek, akik részt vesznek a „Buddhista terror megcsinálásában”. Ettől kezdve minden a kommunikációtól függ és sutba vághatjuk évezredes Írásainkat. A tömegeknek nem Írásra van szükségük, hanem cirkuszra. Azt pedig megkapják.

Így van ez az Iszlámmal is. Ha majd elfogy az arabok olaja, hirtelen kitör Közel-Keleten a béke, nem lesz több érdek káosz alkotásra, megmentésre, népek egymásnak ugrasztására, akkor egycsapásra ki fogják találni, hogy az Iszlámnál békésebb dolog nincs a világon és uccu neki, olyan Hollywoodi alkotások lesznek kasszasikerek, melyben a kiosztott pozitív szerepek között muszlimok lesznek többségben. De akkorra mi már újból gyöngyöt fogunk halászni a tengerekben és tevéket fogunk megpakolni a sivatagi utakra, mert olajunk egy csöpp sem marad.

ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّ مَا يَدْعُونَ مِن دُونِهِ الْبَاطِلُ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِيُّ الْكَبِيرُ ﴿٣٠﴾

Ez hát, miáltal Allah! Ő a Valóság! Bármihez fohászkodnak Rajta kívül, az hamis! Mert Allah, Ő a Magasságos, a Nagy! (Korán 31:30)

Szerző: Mihálffy Balázs


 

h i r d e t é s