h i r d e t é s

Éjjeli lámpák, avagy lehetőségek tárháza a hálószobában

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Éjjeli lámpák, avagy lehetőségek tárháza a hálószobában

2018. december 21. - 15:51

A hálószoba a te személyes szférád, egy olyan intim tér, melybe okoson és trendin kiválasztott világítás dukál. Manapság a technikai fejlődések újabb hullámának beköszöntésével, a fény megoldások végtelen tárháza tárul a szemünk elé.

Tarts velünk, hogy elkalauzoljunk az éjjeli fények labirintusában!

A mai trendekben a lámpatestek már közel se töltenek be annyira domináns szerepet, sokkal inkább csak egy fényjátékról van szó. A legmegfelelőbbek erre a különböző LED fényforrások, LED-es izzók. Vásárlásuk esetén sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Használatukkal már jóval túlléphetünk az ágy melletti fényforrás kategórián, a megvilágítható területek száma határtalan. Ezek a termékek rendkívül energiatakarékos és környezettudatos megoldások.

Mielőtt elindulnánk az útvesztőben, vedd figyelembe, hogy a hálószoba egy páros terület. Így a választott lámpát mindkét oldalon el kell helyezni. Egyrészt, hogy mindkét fél a saját igényeinek megfelelően magának szabályozhassa, másrészt a szoba megjelenése is ezt a harmóniát kívánja meg.

Olvasás

Ha szeretsz az ágyban még elalvás előtt olvasgatni, akkor mindenképp olyan lámpát válassz, amely rendelkezik irányítható fénnyel. Az állítható fejrész vagy rugalmas karos kialakítás előnyös és praktikus megoldásokat kínálnak számodra. Az olvasáshoz tiszta, elsősorban felülről vetődő fény a legideálisabb, így nem az éjjeli szekrényen álló lámpák jelentik a legjobb megoldást.

A hálószobai olvasólámpád inkább falra szerelhető típusú legyen, azaz olyan falilámpák vagy falikarok használata ajánlott, amelyek flexibilisek. Ezek egy vagy akár több ponton is állítható részekkel rendelkeznek, ezzel célzott világítást biztosítnak az olvasáshoz.

A piacon lévő egyik legsokoldalúbb megoldás erre a Markslöjd Savoy olvasókaros falilámpa. A termék extra olvasó karral is felszerelt, a lámpa két része külön kapcsolható. Így, amikor nem olvasáshoz akarod használni, egyszerűen csak a fali részét használod, melynek textilernyőjén keresztül kellemes, hangulatos fény fogja borítani a szobádat.

Egyszerűen megoldhatod a hálószobád világítását az éjjeli szekrényen elhelyezett asztali lámpával. Fontos figyelembe venni, hogy így ez a lámpa a kis szekrényed tetején fog állni, így teret fog elvenni. Ha mégis ilyen lámpát szeretnél, esetlegesen megoldhatod egy kis trükkel. Az éjjeli szekrény felé helyezz el egy apró polcot, melyet a kis állólámpád birtokolhat. Így az éjjeli szekrény felső felülete megmarad neked.

Ezek a típusú lámpák is modernizálódtak mára. Sokuk érintőkapcsolóval került kialakításra, így nagyon kényelmes megoldásokat kínálnak. Nem kell a lámpavezetéket végigtapogatni ahhoz, hogy megtaláljuk a kapcsolót. Csupán a lámpatest megérintésével le- és felkapcsolható a lámpánk.

Tipp: Ha nem szereted a zsúfoltságot, és kedveled a minimál stílust a lakásban, használhatsz mennyezetről belógó függesztett fényeket is.