h i r d e t é s

Éjszakai viharokkal megérkezett a hidegfront

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Éjszakai viharokkal megérkezett a hidegfront

2019. július 07. - 06:37

 

Az átlagosnál hűvösebb napok következnek - írja az Időjárás.hu

Délelőtt túlnyomóan erősen felhős lesz az ég, csak időnként vékonyodhat el a felhőzet. Szórványosan várható zápor, zivatar. 

Délután gyakran lesz erősen felhős az ég, napsütésnek kicsi az esélye. Többfelé lehet eső, zápor, kezdetben zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél. 23, 28 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, néhol egy-egy zápor is kialakulhat.  Délután a napsütés mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, ezekből záporok is kialakulhatnak. A nyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai egész nap fennállhatnak, a komfortérzet pedig általánosan alacsony lesz. - írja a meteoklinika.hu

Az erős szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már vasárnapra virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatott, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekei esetében is agresszivitás jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

Megnő az infarktus kockázata, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Lehetőség szerint mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek pedig különösen kerüljék a terhelést, és lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek!

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat, jelentősen ingadozik a hőmérséklet. A szeles időben ráadásul a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények.

Az utakon az erős szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s