h i r d e t é s

Éjszakánként még vacoghatunk, de utána szikrázó, májusi napsütés vár ránk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Éjszakánként még vacoghatunk, de utána szikrázó, májusi napsütés vár ránk

2020. május 18. - 06:20

 

Hétfőn délelőtt a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, csapadék nem érkezik. - írja az idojaras.hu

Kirándulók a keszthelyi mólón az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A mólót a koronavírus-járvány miatt április 10-én zárták le. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután helyenként erősebben megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Változó irányú szél lesz. Kora délután 20, 25 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front. A melegedés hatására többeknél jelentkezhet fejfájás, fáradékonyság és tompaság. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe. Az éjszaka folyamán hűvös lesz, de fagy nem várható, így az ízületi panaszokkal küzdők csak mérsékelt tüneteket tapasztalhatnak.

Kora délután a hőmérséklet csúcsértékei többfelé elérik a 22-23 fokot, de helyenként 24-26 fokos melegnek örülhetünk. A melegedés hatására szűnni nem akaró migrénes panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A fejfájás enyhítése érdekében javasolt a megszokottnál több folyadékot fogyasztani és megpróbálni tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket. A következő napokban tartósabban várható, hogy ebben a tartományban alakul a hőmérséklet, sőt kis mértékű melegedésre is számítani kell, ez pedig emésztési panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél. Ezen panaszok mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek és inkább fogyasszon sovány húsokat, valamint a halból készült fogásokat.

Szabadtéri programoknak kedvez az idő, de továbbra is ajánlott kerülni a tömeget és zsúfolt tereket. A járványok terjedésének gátat szabhat, ha odafigyel a megfelelő higénia betartására és sűrűbben mos kezet. 

A pollenszint kissé nő. Az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet. A tüneteken enyhíthet, ha kerüli a tejtermékek fogyasztását és sűrűbben mos kezet, valamint hajat.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, a tompa reflexek fokozhatják a balesetveszélyt.

Vezető tünet a mai napon: fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s