h i r d e t é s

Eladta 12 éves lányát egy romániai pár Spanyolországban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Eladta 12 éves lányát egy romániai pár Spanyolországban

2023. május 30. - 12:48

Júniusban bíróság elé kell állnia egy romániai párnak Spanyolországban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy eladták a 12 éves lányukat azért, hogy megszabaduljanak egy adósságtól. 

Az ABC alapján a Ziare.com arról így, hogy a lány édesanyja a maximálisan kiszabható, akár 25 évig terjedő büntetésnek néz elébe. Illetve hogy nem csak eladták a gyereket, hanem az ügylet egy kényszerházasságot is magában foglalt.

A córdobai ügyészség hat embert vádolt meg emberkereskedelemmel, házasságra való kényszerítéssel, 16 év alatti gyermek elleni szexuális erőszakkal és szexuális visszaéléssel – írja a spanyol portál. A lap szerint a kiskorú az anyjával és a nő élettársával élt együtt. A szülők 2021 tavaszán adósságot halmoztak fel, és mivel nem volt pénzük kifizetni, egyezséget kötöttek a hitelezővel. A 4 ezer euró elengedése fejében felajánlották a lányukat, akinek a hitelező unokaöccséhez kellett feleségül mennie, aki szintén kiskorú volt még akkor, de közel járt a 18. évének betöltéséhez.

A nyomozás a kiskorú által látogatott córdobai iskola tanárainak feljelentése nyomán indult. A gyermeket néhány nappal később megtalálták La Coruña városban, mintegy 1000 kilométerre a szülei otthonától. A kislányt a spanyol szociális szolgálat vette gondozásba. (Transtelex)