h i r d e t é s

Elbontották a pécsi ételdobozt, ahol a rászorulóknak lehetett élelmiszert hagyni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elbontották a pécsi ételdobozt, ahol a rászorulóknak lehetett élelmiszert hagyni

2018. szeptember 27. - 07:35

 

Hét éve szereltek fel a pécsi irgalmasrendi kórház kerítésére egy élelmiszereket gyűjtő dobozt, amibe olyan sokat raktak ételt a rászorulóknak, hogy még bővíteni is kellett. Kedden azonban leszerelték. 

Az ételdoboz 2015-ben. - Forrás: pecsma.hu

Az ételdoboz ötlete Pio atyától származott, és most ő döntött a leszerelése mellett is. Az RTL Klub szerint az indokolás az volt, hogy állandó viták, hangoskodás volt a doboz körül, és szemeteltek az étellel. A rendfőnök azt mondta, hogy eltorzult a kezdeményezése, ezért szinte lelkiismereti kötelessége, hogy szüntesse meg, illetve módosítson egy nagyot rajta, és más megoldást keressen. Szerinte nem kell doboz ahhoz, hogy az emberek a saját ismerősi körükben élő szegényeknek adjanak a feleslegessé vált ételekből, „az élelmiszeripari maradékot” pedig a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek tudják hatékonyan szétosztani. 

Az RTL Klub felidézte, hogy a pécsi mintájára több városban is létrehoztak ételdobozokat, ezek váltakozó sikerrel működtek. Szegeden nemrég bontották el, mert azt szemetesnek használták az emberek. Győrben viszont működik kettő is. A Re-formáló Egyesület például 37-et működtet. (444.hu)


 

h i r d e t é s