h i r d e t é s

Elegük van a tétlenségből a Sajó mellett élőknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elegük van a tétlenségből a Sajó mellett élőknek

2022. május 25. - 06:18

Petíciót indítottak a Sajó mentén élők annak érdekében, hogy az illetékesek tegyenek már végre valamit a folyót hónapok óta sújtó ökológiai katasztrófa megállítása érdekében. Valódi katasztrófáról van szó.

Fotó: Orosz Örs/Facebook

Aláírásgyűjtés indult a Sajó folyón több mint három hónapja tartó ökológiai katasztrófa megállítása érdekében - adta hírül a pozsonyi Új Szó. Harmadik hónapja tart az ökológiai katasztrófa a Sajón. Az alsósajói Siderit állami bányából naponta másfél millió liter erősen szennyezett víz kerül a folyóba, mely 4,2 tonna vasat, 38 tonna szulfátot, 1,7 tonna cinket, fél tonna mangánt és 5 kilogramm arzént tartalmaz – olvasható a petíció leírásában.

Mindezek következtében a folyóban lévő állat- és növényvilág hatalmas károkat szenvedett, és hiába voltak a vízvizsgálatok eredményei már februárban ismertek, az illetékes szervek azóta sem tettek semmit a pusztítás megfékezéséért.

Mi, Gömörben élők, a természetet féltő és a turizmusban dolgozó, jó érzésű emberek tiltakozunk a kormány vérlázító tétlensége ellen! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy lassan 100 napja az illetékes szervek ölbe tett kézzel ülnek és sajtóhíreket fogalmaznak meg arról, hogy keresik a megoldást, mindezeket viszont tettek nem követik! - írták a petíciós bizottság tagjai. (napi.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s