h i r d e t é s

Elesett a Déli pályaudvar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elesett a Déli pályaudvar

2018. július 10. - 20:08

 

Tolatás közben kisiklott egy motorvonat a Déli pályaudvaron, ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés az állomáson. - írja a portfolio.hu.

Illusztráció: zoom.hu

A Máv frissített tájékoztatója szerint a vonatok egy része a Déli helyett Kelenföldre érkezik és innen is indul vissza, vannak azonban olyan járatok, melyek a Déliből indulnak továbbra is. 

Budapesten, a Déli pályaudvar tároló vágányán tolatás közben két forgóvázzal kisiklott egy motorvonat, és megdöntötte a felsővezetéktartó oszlopot. A szakemberek megkezdték az eset kivizsgálását

- írja a Máv.hu. Személyi sérülés nem történt, a motorvonaton utasok nem tartózkodtak.

A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak vissza a végállomásukra a Déli helyett. A nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ugyancsak Kelenföldig közlekednek, de a Déli pályaudvarról indulnak. Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig a menetrendjüktől eltérően jelentős késésekkel közlekednek.

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri.

Ha már a Déli pályaudvart hiányolnunk kell egy rövid ideig (sejtelmünk sincs, hogy órákról, napokról vagy hetekről van szó), akkor érdemes felidézni a pályaudvar bezárása körüli híreket. Erről már kis túlzással évtizedek óta beszélnek városvezetők, politikusok, közlekedési szakértők, a legfrisebb kormányzati döntés szerint ugyanakkor egyelőre csak a vasúti kiszolgáló részt szüntetik meg a Déliben, a személyforgalom változatlanul megmarad a pályaudvaron.

A Mávinform azt kéri az utazóktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az állomásokon az információs szolgálatoknál, továbbá a MÁV-csoport honlapján, illetve a Vonatinfón. Mobiltelefonról a vonatinfó applikáción keresztül is elérhetők az ezzel kapcsolatos információk, tájékozódni lehet továbbá a MÁVDIREKT információs szolgálatánál is.

portfolio.hu/MTI


 

h i r d e t é s