h i r d e t é s


Életmentés Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Életmentés Esztergomban

2017. november 30. - 17:52

 

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület állományába tartozó Bende Jenő polgárőr hatékony munkájával, odafigyelésével, gyors, önálló helyzetfelismerésével megmentette egy tehetetlen beteg életét.

A beteg hozzátartozói megköszönték a Polgárőrség, benne Bende Jenő munkáját. Cselekedete példa lehet mások számára is, hogy a közúton jobban figyeljünk oda az ott közlekedőkre, a valami okból elakadt járművekre.

Bende Jenő polgárőr jelentése:

"Nevem: Bende Jenő. Polgárőrként teljesítek szolgálatot. A mai nap folyamán,

17 óra 5 perckor indultam járatba autóbusszal  Pilismarótról-Esztergom irányába, amikor azt az eseményt észleltem, hogy Pilismarót-Basaharcnál egy kivilágítatlan jármű áll. Hol világított a világítása, hol nem. A személyautók elmentek mellette. A fehér Suzuki hátulja nem az útesttel párhuzamosan állt, hanem hátuljával kifele. Az autóbusszal megálltam. Odamentem az autóhoz.

Egy idősebb úr ült benne. Hozzászóltam, nehezen beszélt. Mondtam, nyissa ki az ajtót legyen szíves. Az ajtót nem tudta kinyitni. Én kinyitottam. Az úr rosszul volt. Kórházba igyekezett volna. Várták a Kórházban, csak közben rosszul lett. Útját nem tudta folytatni. Intézkedtem, a 112-segélyhívó számon mentőt  hívtam. Majd közben a Rendőrök odaérkeztek. Engedélyükkel utamat egy kis késéssel tovább folytattam."

(Városházi információ)h i r d e t é s

betöltés...

;