h i r d e t é s

Életveszélyes lavinákra figyelmeztetnek Ausztriában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Életveszélyes lavinákra figyelmeztetnek Ausztriában

2019. január 07. - 07:16

 

Az ausztriai Voralbergben és Tirolban 20-60 cm, a hegyekben 80 cm friss hó esett, s térségben a második legmagasabb fokozatú (4-es) figyelmeztetés van érvényben lavinaveszély miatt -írja a Die Presse hírére hivatkozva az Index.

Forrás: The Courier

A tiroli Kufsteinben egyes helyeken nem ajánlják sem az erdei sétákat, sem a nyílt hegyi terepeket. Salzburgban a sípályákon kívüli területeken való tartózkodástól óvnak. Az elkövetkező napokban ott is életveszélyes lavinákra számítanak. A tennengaui Sankt Kolomanban a lakosságnak a házak elhagyását sem ajánlják, és keddig az iskolák és óvodák is zárva tartanak - derül ki a portál cikkéből.

Alsó-Ausztriában is nagy (4-es) vagy fokozott (3-as) a lavinaveszély, javulás egyelőre nem várható. Lilienfeld környékén vasárnap délelőtt két túrázót kerestek hegyi mentők helikopterrel. Stájerországban is több helyen nehéz a helyzet.

Liezenben egy 12 fős turistacsoport figyelmen kívül hagyta a veszélyt és eltávolították az egyik lavinaveszélyes szakaszt lezáró kordont. Mentőcsapatoknak kellett kimenekíteni őket az újabb lavinaveszély közben. Voralbergben meghalt egy síelő, aki  pályán kívül temetett maga alá a lavina. (napi.hu)


 

h i r d e t é s