h i r d e t é s

Elfújta a szél a hőséget, felfrissülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elfújta a szél a hőséget, felfrissülhetünk

2020. július 12. - 05:59

 

Aki nyaral, felemás strandidőre számíthat. A jövő héten az átlagosnál pár fokkal hűvösebb idő lesz jellemző, de számottevő csapadék ekkor már nem alakul ki. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt nyugat felől felszakadozik a felhőzet és kiderül az ég, a Tiszántúlon még borult, esős marad az idő. 

Délután sokfelé kisüt a nap, a középső és keleti tájakon lehet több felhő az égen, a főváros térségében egy-egy zápor előfordulhat. Erős lesz az északi szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt gyengén felhős, napos idő várható. Délután napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

A szeles időben már a reggeli óráktól kezdődően többeknél jelentkezhet erős fejfájás, amely napközben sem szűnik meg. - írja a meteoklinika.hu

Az erős szél hatására ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, könnyen elveszítheti türelmét, próbálja meg elkerülni a stresszes, feszült helyzeteket.  Az elmúlt napokban nagy igénybevétel érte szervezetünket és most sem javul számottevően az élettani helyzet. A szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében keringési panaszok jelentkezhetnek, gyakori lehet a rosszullét, ajánlott minél többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A szabadtéri tevékenységeket ezen a napon nem zavarja csapadék, de a hűvös időben nem javasolt vízparti programot tervezni. Az UV-sugárzás a derült tájakon nagyon erős lesz, helyenként akár az extrém fokozatot is elérheti.

A pollenterhelés közepes, a pázsitfűfélék és csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a tüneteket okozó szintet.

A közlekedésben az erős oldalszél nehezíti. Legyen körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s