h i r d e t é s


Elhunyt a népszerű filmsztár, politikus

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elhunyt a népszerű filmsztár, politikus

2017. április 28. - 07:01

 

Elhunyt csütörtökön Vinod Khanna, az egyik legnépszerűbb bollywoodi filmsztár, producer, aki több mint száz indiai filmben szerepelt és politikusként többször parlamenti  képviselővé választották.

Fotó: Vinod Khanna egy korábbi filmjében Forrás: Facebook

A BBC News híre szerint a 70 éves színész-producer halálát rákbetegség okozta. Khanna állapota egy hónapja fordult válságosra, egy mumbai kórházban kezelték hólyagrákkal csütörtökön reggel bekövetkezett haláláig. 

A színész négy évtizedes pályafutása alatt több mint száz bollywoodi filmben szerepelt. Filmszínészi karrierje 1968-ban kezdődött, egy sor kasszasikerben láthatta a közönség. A hetvenes-nyolcvanas évekre már befutott sztárrá vált Indiában. Számos hindi nyelvű filmben játszott együtt olyan bollywoodi sztárokkal, mint Amitábh Baccsan vagy Dharmendra.

A Pandzsábból származó Khannát, aki a Bháratíja Dzsanata Párt tagja volt, 1997-ben választották meg először parlamenti képviselőnek, később többször újraválasztották. 2002-ben a kormányban rábízták a kulturális és idegenforgalmi tárcát, majd külügyi államtitkár lett. Aktív politikusként sem adta fel filmes karrierjét, továbbra is vállalt filmszerepeket. Az indiai elnök, Pranab Mukherdzsi, tekintélyes politikusok és számos híresség emlékezett meg róla a közösségi médián, miután halálhíre elterjedt. Az elnök "kimagaslóan tehetséges, elismert színészként" méltatta Twitter üzenetében. A családtól kapott tájékoztatásra hivatkozva a helyi sajtó szerint a színész temetését csütörtök este tartják.h i r d e t é s

betöltés...

;