h i r d e t é s

Elhunyt Bérczi István tornász

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elhunyt Bérczi István tornász

2021. április 11. - 08:39

 

A Magyar Televízió TV Torna című műsorából is sokan ismerhették

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) közlése szerint 75 esztendős korában elhunyt Bérczi István olimpiai 8. helyezett tornász, nemzetközi bíró, aki másfél évtizeden keresztül a Magyar Televízió TV Torna című műsorában is szerepelt.

Az összesen kilenc olimpián résztvevő szakembert a koronavírus miatt kórházban ápolták, itt érte a halál április 10-re virradóra.

Bérczi István 1945. július 1-jén született Nagycenken. Versenyzőként legjobb eredményét az 1972-es müncheni olimpián érte el, ahol csapattal a 8. helyen végzett. Az 1968-as ötkarikás játékokon bicepszszakadás miatt nem indult. Többszörös magyar bajnok volt, 1967-ben az év tornászának is megválasztották.

1975-től vett részt a Magyar Televízió TV torna című műsorában, ahol Müller Katalinnal közösen több mint másfél évtizeden keresztül invitálták egy kis esti tornára a nézőket.

Civil foglalkozását tekintve közlekedésmérnök volt, továbbá dolgozott a TF-en, 1985-től pedig nemzetközi pontozóbíró lett. Összesen nyolc olimpián vehetett részt a zsűri tagjaként, így a magyar torna több olimpiai aranyérmet is a helyszínen élhette meg. 2016-ban, a riói ötkarikás játékokon fejezte be nemzetközi karrierjét, azóta már csak hazai versenyeken bíráskodott. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s