h i r d e t é s

Elhunyt Kirstie Alley

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Elhunyt Kirstie Alley

2022. december 06. - 05:23

A színésznő halálát hétfő este gyermekei is megerősítették: "Bármilyen ikonikus volt a képernyőn, még csodálatosabb anya és nagymama volt."

Kirstie Alley. - FOTÓ: INSTAGRAM

Alley gyermekei, True és Lillie Parker bejelentették, hogy a színésznő rákban halt meg. A PEOPLE-nak adott nyilatkozatában True és Lillie megerősítette, hogy Kirstie Alley hétfőn meghalt.

"Szomorúan tudatjuk veletek, hogy hihetetlen, vad és szerető édesanyánk a rákkal való küzdelem után elhunyt, amelyet csak nemrég fedeztek fel" - áll a közleményben.

"Legszűkebb családja vette körül, és nagy erővel küzdött, így biztosak lehettünk abban, hogy soha véget nem érő öröme van az életnek és bármilyen kalandnak, ami még előtte áll" - folytatták. "Bármilyen ikonikus volt a képernyőn, még csodálatosabb anya és nagymama volt."

A testvérek emlékeztek édesanyjuk "életkedvére és szenvedélyére, gyermekei, unokái és sok állata, nem is beszélve örökkévaló alkotási öröméről, páratlanok voltak, és inspirációt hagytak bennünk, hogy úgy éljük az életet, ahogyan ő tette".

Köszönetet mondtak a Moffitt Cancer Center "orvosok és nővérek hihetetlen csapatának".

A nyilatkozat azzal zárul, hogy True és Lillie köszönetet mond az Alley rajongóinak, és megosztja: "Köszönjük szeretetét és imáit, és kérjük, tartsa tiszteletben magánéletünket ebben a nehéz időszakban."

A hírt követően Alley barátja és egykori színésztársa, John Travolta a közösségi médiában tisztelgett a színésznő előtt.

"Kirstie volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom, amit valaha éltem. Szeretlek, Kirstie " - osztotta meg egy csattanóját a néhai sztárról. – Tudom, hogy még látjuk egymást.

Valerie Bertinelli is megosztotta részvétét a Twitteren, és ezt írta: " Ó, Kirstie, nyugodj békében "

Alley utolsó Instagram-videója szeptemberben jelent meg, amikor bejelentette, hogy csatlakozik Cameóhoz , és a rajongók „vicces vagy őszinte” üzeneteket kérhetnek tőle a platformon. Cameo oldalát azóta levették.

Alley 1987-ben vált híressé, amikor Rebecca Howe-ként szerepelt az NBC Cheers című műsorában . 1991-ben a bostoni sorozatban nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat, a kiváló főszereplőnek járó Emmy-díjat kapott.

Második Emmy-díját is megkapta Sally Goodson alakításáért a David anyjában 1994-ben.

Alley olyan televíziós műsorokban is szerepelt, mint a Veronica's Closet (1997-2000), a Fat Actress (2005), a Kirstie (2013-2014) és a Scream Queens (2015-2016), valamint olyan filmekben, mint a Star Trek II: The Wrath of Khan (1982), Summer School (1987), Look Who's Talking (1989), It Takes Two (1995) és Drop Dead Gorgeous (1999).

2010-ben életét a Kirstie Alley's Big Life című A&E reality tévésorozat ismertette. 2011-ben a Dancing with the Stars 12. évadában , 2022-ben pedig a The Masked Singer 7. évadában is versenyzett .

Az elmúlt években Alley-t azok támadták, akik úgy érezték, hogy ellentmondásos politikai nyilatkozatokat tett , különösen a 2001. január 6-i felkelésről és az ukrajnai háborúról. (People)