h i r d e t é s

Elhunyt Verebély Iván

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elhunyt Verebély Iván

2020. szeptember 23. - 14:47

 

A tragikus hírt a család és a Centrál Színház közölte. 

Verebély Iván - Forrás: Facebook/Centrál Színház

Facebookon azt írták: "Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást."

Verebély Iván 1937. december 7-én született Budapesten. 1961-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Miskolci Nemzeti Színház tagja lett. 1963 és 1968 között a Nemzeti Színházban játszott, 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja, 2019 óta a Centrál Színház örökös tagja.

1972-ben Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 2008-ban megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2019-ben A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét.

Kiváló komikus volt, sajátos humorát és sokoldalúságát imádta a közönség. Gyakran szerepelt játék- és tévéfilmekben, és sokat szinkronizált. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s