h i r d e t é s

Elindult a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 hivatalos honlapja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Elindult a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 hivatalos honlapja

2019. május 16. - 13:34

 

Amit az év legfontosabb diplomáciai eseményéről tudni lehet.

Illusztráció: napiujsag.hu

Elindult a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019, az év legfontosabb diplomáciai eseményének honlapja. A www.budapestwatersummit.hu elsősorban a konferenciára látogató nemzetközi politikai, gazdasági, pénzügyi és tudományos döntéshozók számára nyújt részletes tájékoztatást a programokról és egyéb hasznos információkról magyar és angol nyelven. A weboldal újdonsága, hogy magazin rovata minden érdeklődő számára érdekes hírekkel szolgál a fenntartható környezet és víz témakörében, hiszen fontos, hogy mindenki egyéni szinten is érezze felelősségét a vízválság megelőzésében.

Kiszáradó tavak és folyók, soha nem látott méretű árvizek, a termést tizedelő aszályok vagy éppen özönvízszerű esőzések – ez már nem a távoli jövő, hanem a mindennapjaink része. A globális vízválság régiónként más-más formában ugyan, de már most is fenyegetően közel került hozzánk.

A Magyarország Kormánya által harmadik alkalommal, 2019. október 15-17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó (Budapest Water Summit 2019, BWS 2019) honlapja a konferenciára érkező magas rangú nemzetközi résztvevők – a világ politikai, gazdasági, pénzügyi és tudományos döntéshozói – számára nyújt részletes tájékoztatást az eseményről.

Az oldal, amelynek az eddigi világtalálkozók során többszázezer látogatója volt, idén új tartalommal is bővül: magazin formájában minden érdeklődő számára naponta frissülő hasznos és érdekes hírekkel szolgál a fenntartható környezet és víz témakörében, valamint tájékozódhatnak a BWS 2019-hez kapcsolódó kulturális, gazdasági, környezetvédelmi kísérő rendezvényekről is. Az idei legfontosabb diplomáciai esemény Áder János köztársasági elnök fővédnökségével kerül megrendezésre.  

BWS 2019 magazin

A szélsőségesebbé váló időjárás, valamint a felszíni és felszín alatti vizeket érő súlyos környezetszennyezés hatására Földünk vízháztartásának sérülékenysége napról napra nő. Az esemény honlapjának részét képező magazin ezért a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz drámáján keresztül mutatja be a legaktuálisabb problémákat és megoldandó feladatok. Ahogyan azonban maga a konferencia is a cselekvésre és a megoldásokra fókuszál, úgy a honlapon is bemutatásra kerülnek azok a fenntartható megoldások és a megújuló életmód kialakításának tippjei, amelyekkel a vízipari cégek már most is segítik a globális vízválság megelőzését és a hatásokhoz való alkalmazkodást. 

BWS 2019 EXPO

Mivel a magyar vízipar és víztudomány komoly nemzetközi projektekkel segíti a vízválság megelőzését, ezért a konferencia társeseményeként megrendezésre kerülő vízipari szakkiállításon (EXPO) a 2013-as és 2016-os rendezvényekhez sikerére építve, idén még nagyobb hangsúlyt kapnak majd a víziparban tevékenykedő hazai cégek, szervezetek. A vízipari kihívások globális megoldásában versenyképes, innovatív és környezetbarát technológiáikkal már most is jelentős szerepet vállaló vízipari cégek az esemény honlapján nyújthatják be jelentkezésüket, amelyen később bemutatkozásra is lehetőségük lesz.


 

h i r d e t é s