h i r d e t é s

Eljött az esőkabátok ideje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eljött az esőkabátok ideje

2015. február 23. - 07:40
0 komment

 

Örvénylő kettősfrontok miatt napokig tartó változékony, esős, csapadékos időszak vette kezdetét vasárnap.

Eljött az esőkabátok ideje, a héten többször is elázhatunk. A hőmérséklet ugyan az átlag felett alakul, de a fázósabbak még ne tegyék el a téli kabátot - írja az idojaras.hu előrejelzésében.

Továbbra is erősen felhős, sokfelé borult lesz az ég, legfeljebb a délkeleti megyékben bújik elő rövid időre a nap. Csökken a csapadékhajlam, csupán a Balaton térségében és az Északi-középhegységben várható további gyenge eső. Délután országunk nagy részén marad az erősen felhős, borult idő, a déli határszél mentén azonban sokfelé elvékonyodik a felhőtakaró, itt akár több órára kisüthet a nap. Csapadék nem várható. A mérsékelt déli szélben a hőmérséklet jellemzően 5, 14 fok között tetőzik.

Távolabbi kilátások

Kedden az eleinte többnyire napos követően nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl nyugati felében sokfelé várható eső, zápor. Máshol a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csapadék nem valószínű. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 12 fok között alakul.

Szerdán többnyire borult lesz az ég, rövid napos időszakokra délkeleten lehet számítani. Sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon kiadós csapadék is kialakulhat. Erős lesz az északi szél. 4, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön országszerte erősen felhős, borult marad az ég, csak helyenként várhatók rövid napsütéses időszakok. Sokfelé alakul ki ismétlődő eső, zápor. Változó irányú szél lesz. Kora délután 4, 11 fok várható.

Pénteken többször erősen megnövekszik a felhőzet, de némi napsütésre mindenhol lehet számítani. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Mérsékelt lesz az északi szél. 6, 11 fokra melegszik a levegő.

Szombaton eleinte a borongós időben többfelé lehet gyenge eső, majd napközben csökken a felhőzet és hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, ekkor csapadék nem várható. Megerősödik az északi szél. Kora délután 6, 12 fok várható.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s