h i r d e t é s

Elképesztő repülésszimuláció

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Elképesztő repülésszimuláció

2022. április 11. - 08:30

Talán már nem újdonság a VR, azaz virtual reality idejében a különféle fejlett szimulátorok elkészítése. Azonban az Eyeonstudio egészen különleges vadászrepülőgép vizualizációval állt elő, amelytől garantáltan leesik az állunk!

Forrás: szoftver.hu

Vadászgép 3D-s vizualizációja

A koreai székhellyel rendelkező Eyeonstudio nagyszerű projekt lezárását ünnepelheti, melyet a Korea Aerospace Industries megbízásából készített. A feladat egy vadászgép 3D-s vizualizációja volt, melyet a Szöuli Nemzetközi Repülőgép- és Védelmi Kiállításra fejlesztettek.

Számos nehézséggel kellett szembenézniük az alkotóknak, ugyanis a referenciaként szolgáló KF-21 Boramae repülőgép még bőven fejlesztés alatt állt. Így valós referenciák vagy ügyféli utasítások híján készítették a szimulációt.

Youngwoo Moon, az Eyeonstudio mesélt arról, hogy a szimuláció valódi igénye mögött a vadászrepülő első tesztrepülése előtti repülési és légiharc lehetőségeinek feltárása állt. Az erről készült videó az ADEX 2021 kiállításon debütált. Elmondása alapján a portfóliójukat látva kapták a megbízást, és a videó elkészítésére csupán egy hónapjuk volt.

A repülőgép modellezése

Moon mesélt arról, hogy a folyamat igen szigorú titoktartási feltételek mellett zajlott, ami azt jelentette, semmilyen CAD-adatot vagy anyagot nem kaptak. A modellezést a Cinema 4D-ben végezték el, csupán a kép renderelt állóképei segítségével.

Kis cég és csapat lévén professzionális szakemberekkel dolgoztak együtt, és sokat segített az Octane csökkentett renderelési ideje is. Python-szkript alkalmazásával végezték az anyagok másolását, amely segített az egyes alkatrészek nevének összehasonlításában az eredeti vadászgép modelljében.

Vesd bele magad hasonlóan nagyszabású projektek elkészítéséhez a Maxon Cinema 4D-be a Szoftver.hu segítségével!

Legnagyobb kihívások

Az Eyeonestudio alapítója, Moon szerint a legnagyobb kihívást a nemzeti stratégiai projekt körüli biztonság megőrzése jelentette. Emellett a terep és az épületek által készített jelenet mérete is komoly nehézségeket okozott. Az alapterepet műholdképek darabjaiból összeollózva készítették el. Egy szobrászati eszköz használata után a fák és épületek multi-instance, Octane Scatter segítségével keltek életre.

A koreai Dokdo szigetet modellezték egyszerűbb formákkal, valamint C4D szobrászati eszközökkel tették azt részletessé. Kisebb-nagyobb sziklák és fák hozzáadásával, illetve hullámtextúrával koronázták meg a látványt. Bármilyen nehézségekbe is ütköztek az alkotók, a lenyűgöző végeredmény magáért beszél.

Látogass el a Szoftver.hu honlapjára, és böngészd végig hasznos szoftverek százait! Szerezd be a 3D vagy 4D modellezéshez szükséges, fantasztikus alkalmazásokat, kiegészítőket, és dolgozz hatékonyan, határok nélkül!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s