h i r d e t é s

Elképzelhető, hogy Bálint gazda koronavírusos volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elképzelhető, hogy Bálint gazda koronavírusos volt

2020. június 29. - 06:57

 

Bálint György otthonának ajtaján most piros karanténcédula van. Az ország kertészét tüdőgyulladással kezelték. Özvegye karanténban van.

"Piros lap" - Hatósági házi karanténra figyelmeztető matrica - Forrás: koronavirus.gov.hu

Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt – állítja a Blikk, amely egy fotót is közölt az alig több mint egy hete elhunyt Bálint György otthonáról. A ház ajtaján piros karanténcédula virít, de a lap szerint a megbetegedésre utal az is, hogy az ország közismert kertészét tüdőgyulladással kezelték, és nem sokkal a halála után a kormány vírusinformációs honlapján is megjelent, elhunyt egy 100 esztendős férfi a betegségben.

Ennek némileg ellentmond az, hogy nem volt ismert Bálint Györgynél bármilyen alapbetegség, márpedig a kormányzati oldalon az 573-ik elhunyt férfinél több alapbetegségét is megjelöltek, szív és érrendszerit valamint daganatos betegségeket is. Persze ezek nem konkrét betegségek és sajnos be sem lehet azonosítani a kormányzati adatok alapján az elhunytakat.

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt” – mondta a Blikknek Bálint György özvegyének egyik közeli hozzátartozója, aki hozzátette, hogy a gyászoló feleség most karanténban van. Egyelőre egészséges, tesztjei negatívak voltak. A korházban még el tudott búcsúzni férjétől, de másnap értesítették, hogy karanténba kell vonulnia, mert Bálint gazda tesztje pozitív lett.

Mivel Bálint gazda özvegye 14 napos karanténban van, ezért a temetéssel meg kell várni annak leteltét. Az ország legkedveltebb kertészét július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra. (nlc.hu)

Kapcsolódó cikkek: 

 

h i r d e t é s