h i r d e t é s

Elkezdődött a pedagógusok tesztelése

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elkezdődött a pedagógusok tesztelése

2020. november 24. - 07:08

 

Az egyik oktatási intézményben a pedagógusok 5 százalékának pozitív lett a tesztje, de tünetmentesek voltak

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Elkezdődött a tanárok tesztelése. Mától több mint 191 ezer pedagógust és bölcsődei dolgozót tesztelnek heti rendszerességgel. A Pedagógusok Szakszervezete szerint már ma volt olyan budapesti iskola, ahol a dolgozók több mint 5 százalékánál pozitív lett az eredmény. A Köznevelési Államtitkár szerint jövő hétre összesítik az első eredményeket.

Totyik Tamás arról is beszélt sokan nem merik letesztelni magukat, de a Pedagógusok Szakszervezete minden pedagógust a tesztelésre buzdít, hogy tiszta képet kaphassanak az oktatási intézmények fertőzöttségéről, és arról, hogy az iskolák valóban gócpontok vagy sem, és hogy fenntartható-e ilyen formában továbbra is az oktatási rendszer.

Az alelnök szerint a legtöbb tanár fél, hogy ha kiderül, hogy fertőzöttek, táppénzre kell menniük. Sok pedagógus pedig azért nem látja értelmét a tesztelésnek, mert egyrészt azok csak ötven-hatvan százalékos pontosságú gyorstesztek, másrészt mivel a gyerekeket nem tesztelik így ők akár potenciális vírushordozók lehetnek, nap, mint nap. (atv.hu / rtl.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s