h i r d e t é s

Elnöki kegyelemben reménykedik a bukott MVM-vezér

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elnöki kegyelemben reménykedik a bukott MVM-vezér

2020. február 27. - 12:21

 

Kocsis István sikkasztásért elítélt korábbi MVM-vezér Áder János köztársasági elnök jóindulatától várja, hogy elkerülhesse jogerős börtönbűntetését. - írja a napi.hu.

Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos

Kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz az állami MVM-től elsikkasztott milliárdok miatt tavaly novemberben jogerősen öt, illetve három év börtönbüntetésre ítélt Kocsis István (volt vezérigazgató), illetve akkori tanácsadója, Szász András

-  írja a Népszavára hivatkozva az Index.

A lap egy másik forrása elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis István kérelmét már el is utasították. Szász András ügye még nem eldöntött, szakértők ez esetben is borítékolják az elutasítást (annak ellenére, hogy a 70 éves Szász betegeskedik).

A kegyelmi kérvény elbírálásához a területileg illetékes kormányhivatal pártfogó felügyelői környezettanulmányt végeznek, és felmérhetik a családtagoknak, szomszédoknak az illető magatartásáról alkotott véleményét.

Ez jelen esetben nem igazán releváns, mert Kocsisék nem erőszakos, hanem fehérgalléros bűnözők, ráadásul Kocsis István felesége szintén két évre elítélt bűntárs, csak ő felfüggesztettet kapott.

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s