h i r d e t é s

Előbb hidegfront, majd országos lehűlés is érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Előbb hidegfront, majd országos lehűlés is érkezik

2015. szeptember 02. - 08:17
0 komment

 

Szerdán északnyugaton már megszűnik a hőség, keleten azonban még tovább tart a hőhullám. A következő napokban több front is eléri a Kárpát-medencét, a hétvégére pedig mindenhová megérkezik az igazi őszi idő.

Részletes előrejelzés

Elsőfokú riasztás van érvényben szinte az egész Dunántúlon és az Alföldön a magas szintet elérő parlagfű koncentráció miatt. (MTI)

Augusztus 31-én megdőlt a fővárosi melegrekord. Eddig 34,4 fok volt a fővárosban mért legmagasabb hőmérséklet, amelyet 1942-ben rögzítettek. Ez a rekord hétfőn több mint 1 fokkal megdőlt, Újpesten 35,6 fokig melegedett a levegő. (MTI) 

Szeptember 1-én megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord is. Eddig Budapesten 34,1 fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amelyet 1942-ben rögzítettek. 2015-ben ezen a napob Újpesten 35,4 fokig melegedett a levegő.

Az országos rekord eddig 35,2 fok volt, amit Körösszakállon regisztráltak még 2012-ben. 2015-ben Dombegyházán született az új rekord, 36,9 fokkal. (MTI) 

Ma délelőtt északnyugat felől eleinte fátyolfelhők, később a nyugati határhoz már vastagabb felhők is érkeznek, máshol gyengén felhős, derült lesz az ég - írja az idojaras.hu. Legfeljebb a nyugati határnál lehet egy-egy futó zápor. Délután nyugat, északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a Tiszántúlon azonban helyenként még zavartalan napsütésre van kilátás. A Dunántúlon elszórtan záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, máshol csapadék nem várható. Többfelé megélénkül, a Kisalföldön megerősödik az északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet északnyugaton 23, 27, máshol 28, 33 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s