h i r d e t é s

Előbb napsütés, majd jégeső jöhet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Előbb napsütés, majd jégeső jöhet

2014. április 28. - 10:30
0 komment

Öt megyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést keddre, amikor jégeső is kialakulhat. Hétfőn délelőtt kisüthet a nap, de délután záporok zivatarok érkeznek.

Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. Kedden kora délutántól elszórtan valószínű helyi zivatar kialakulása az országban, estig legkisebb eséllyel az Alföldön. A zivatarokat néhol erős vagy viharos szél, kis méretű jég, illetve rövid idő alatt hulló nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti, de heves zivatar nem valósínű.

Hétfőn a napsütés mellett napközben egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet és eleinte még csak a Kisalföldön, majd délután az ország más részein is számíthatunk záporokra, zivatarokra. A délkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között valószínű. Késő este általában 11, 17 fok között lesz a hőmérséklet.

Kedden az említett figyelmeztetés mellett a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, és északkeleten helyenként, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északias szél legfeljebb északnyugaton élénkülhet meg, illetve zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos széllökés. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, illetve zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos széllökés. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

 

hir24.hu

{flike}

{jcomments on}


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s