h i r d e t é s

Először fogadott örökbe meleg pár ikreket hazánkban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Először fogadott örökbe meleg pár ikreket hazánkban

2020. június 28. - 18:53

 

Egy kislány és egy kisfiú boldog apukái lettek.

Forrás: Szivárványcsaládokért Alapítvány / Facebook

István és Tamás 2008-ban ismerkedett meg egy kerti partin. Egymásba szerettek és két héttel később össze is házasodtak. A gyerekvállalás már a kacsolatuk elején felmerült, de annak pontos módja még nem volt eldöntve – olvasható a Szivárványcsaládokért Alapítvány Facebook-bejegyzésében.

Két évvel később Skóciában telepedtek le, és a szülővé válás első lépéseit ott tették meg. Több országban és több módszerrel is próbálkoztak, többek között az örökbefogadással is az Egyesült Királyságban, de sikertelenül. 2017-ben költöztek vissza Magyarorszégra, ahol egy évvel később el is indították az örökbefogadási folyamatot. Pár hónap alatt mindenféle fennakadás nélkül a kezükben volt a határozat, ami egy 0-4 éves korú, korrigálható egészségi állapotú gyermekről, vagy ikerpárról szólt, nemi és származási megkötés nélkül. Mivel István és Tamás nagyon elfogadóak és nyitottak voltak az akár problémásabb hátterű gyerekekre is, így majdnem pontosan egy évvel a végleges határozat után egy kislány és egy kisfiú újszülött ikerpár boldog apukái lehetnek.

Az alapítvány szerint Magyarországon ők lettek az első ikres melegpár, akik örökbefogadás útján lettek szülők. (civishir.hu)

Címkék: 

 

h i r d e t é s