h i r d e t é s

Elrendelték a Szarvasi felszámolását, 200 dolgozó vár még a bérére

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elrendelték a Szarvasi felszámolását, 200 dolgozó vár még a bérére

2019. augusztus 20. - 06:45

 

A felszámolásra vonatkozó kérelmet április végén kapta kézhez a bíróság, maga a folyamat múlt csütörtökön kezdődött meg.

Forrás: MTI

Augusztus 14-én elrendelte a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. felszámolását a Gyulai Törvényszék - írja a Cégközlöny után a Napi.hu. Idén januárban derült ki, hogy nagy bajban van a legismertebb magyarországi, háztartási kisgépeket gyártó cég: nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, és összesen több mint 400 embernek mondanak fel.

Azóta az is kiderült, hogy a kávéfőzőiről és lámpáiról ismert zrt. alig néhány hónappal a leállása előtt 752 millió forintos támogatást kapott a Pénzügyminisztériumtól (PM), ám azt nem vette igénybe.

A felszámolásra vonatkozó kérelmet még 2019. április 25-én kapta kézhez a bíróság, maga a folyamat múlt héten csütörtökön kezdődött meg. Akiknek a Zrt.-vel szemben követelésük van, erről a felszámolónál augusztus 14-től kezdve tehetnek bejelentést, negyven napon belül, legalább ötezer forint befizetése mellett. A bérkövetelés mintegy 200 egykori dolgozót érint. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s