fbpx Elszabadult tehervonat robogott át a magyar határon, vezető nélkül | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elszabadult tehervonat robogott át a magyar határon, vezető nélkül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elszabadult tehervonat robogott át a magyar határon, vezető nélkül

2022. január 13. - 06:32

 

Hétfő este a Kassához tartozó bárcai állomásról elszabadult egy mozdonyvezető nélküli tehervonat, és csak 25 kilométerrel távolabb, Magyarországon, Zsujta település közelében tudták megállítani.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Benjamin Wagner

A Cargo kommunikációs vezetője a pozsonyi Új Szónak elmondta, a 22 vagonból álló szerelvény a határon átgördülve áttért a magyarországi MÁV állami vasúthálózatára.

„2021. január 10-én, hétfőn az esti órákban a Pn 49720 (ZSSK CARGO) számú szerelvény a bárcai pályaudvarra tartott a Petrolsped Slovakia, s.r.o. megbízásából. Mivel az enyickei (Haniska) pályaudvarra tartó szerelvény mozdonyát a behozatal során le kellett váltani, a szerelvényt a bárcai pályaudvarnál lekapcsolták, melynek következtében a másik mozdony megelőzte a szerelvényt. A művelet során a Petrolsped Slovakia mozdonyvezetőjéhez tartozó vonatszerelvény önkényesen elindult. Az incidens miatt belső vizsgálatot indítottunk” – mondta Silvia Kuncová.

Az elszabadult szerelvény a magyarországi MÁV-hálózat területére belépve, a Hidasnémeti állomáson a 7. számú váltót felvágta, majd a lejtviszonyokat követve Abaújszántó állomás felé gurult.

A meglógott szerelvény végül a Hidasnémeti és Zsujta közötti első állomásközben, a 467-es számú szelvénynél állt meg, körülbelül 25 kilométert tett meg. Az elszabadult szerelvény miatt Hidasnémeti és Abaújszántó állomások között a történtek kivizsgálásáig a pályát lezárták, illetve Hidasnémeti határátmenetben a vonatközlekedés szünetelt.

Annak ellenére, hogy a 22 vagonból álló szerelvény valóban mozdonyvezető nélkül robogott a síneken, személyi sérülés nem történt. (Infostart)


 

h i r d e t é s