fbpx Eltiltották a vezetéstől a Kossuth-díjas színművészt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Eltiltották a vezetéstől a Kossuth-díjas színművészt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltiltották a vezetéstől a Kossuth-díjas színművészt

2022. január 12. - 12:45

 

Közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt 100 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, valamint 3 hónapra eltiltották a vezetéstől Bezerédi Zoltánt a hat hónappal ezelőtt történt gázolásért – írja a Blikk.

Bezerédi Zoltán - Fotó: MTI

Bár a színművész volt a felelős, amikor az egyik hajdúböszörményi zebrán elgázolt egy biciklivel közlekedő kétgyermekes családapát, az áldozat is nehéz helyzetbe került. A baleset idején ugyanis a munkahelyén nem volt bejelentve, így társadalombiztosítás hiányában neki kellene kifizetnie a kórházi költségeket. Ráadásul még a rendőrségtől is kapott egy csekket.

„Felkeresett egy ügyvéd, aki segített elintézni, hogy a színész biztosítója fizessen. A sérüléseimre 300 ezer, a tönkrement biciklim miatt pedig még 40 ezer forintot kaptam. Viszont egy 30 ezres bírságot is kiszabott rám a rendőrség, mivel a kamerafelvételek szerint az ütközéskor nem a biciklisávban haladtam, hanem a közvetlenül mellette húzódó zebrán. Ott pedig a szabály szerint le kellett volna szállnom róla” – nyilatkozta a Blikknek a 21 éves Balogh Alex.

Arról is beszélt, hogy hosszú hónapokig fájt a válla és a nyaka, a karját is nehezen tudta felemelni, de most már jobban van. „Bár gyakran még mindig megszédülök, amit korábban sosem tapasztaltam. A baleset után a munkahelyemről kitettek, manapság pedig csak alkalmi munkákat kapok, amiből nagyon nehéz gondoskodni az 1 és 3 éves gyermekeimről. A színművész azóta sem keresett meg, pedig legalább a gesztus jól esett volna tőle” – tette hozzá Alex. (atv.hu)


 

h i r d e t é s