h i r d e t é s

Eltörölte az esztergomi kórház a 20 perces ingyen parkolást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltörölte az esztergomi kórház a 20 perces ingyen parkolást

2018. május 07. - 08:37

 

2015. június 1-től vezették be a betegbarát 20 perces ingyenes parkolást, amelyet 2018. május 2-án eltöröltek.

10 perc lett a 20-ból, és ezzel az esztergomi kórház is beállt abba az egyre hosszabb sorba, amikor "adok is valamit, meg nem is, de inkább nem".

A betegeket kísérők számára korrekt dolog volt a 20 perces türelem, azonban azzal, hogy az ingyenesség idejét megfelezték, gyakorlatilag megszüntették az ingyenes parkolást. A 20 percbe belefért még az is, hogy egy nehezen mozgó beteget rokonai, barátai kényelmesen eljuttasák a kórház területén bárhová. Ezzel szemben a "kegyes" tíz perc ellehetleníti ezt a fajta segítséget. Vagyis lehet, csak most már ezért is pénzt kér a kórház.

Korrektebb lett volna a kórház vezetősége részéről, ha egyenesen azt mondják, eltörlik az ingyenes parkolási időt vagy nevezzük türelmi időnek.

Fenti dátumtól kezdve 10 perces ingyenes behajtást biztosítunk. Ebben az esetben a gépkocsi után parkolási díj – a gépkocsi behajtásától számított 10 perc időtartamig – nem számítható fel (türelmi idő). A 10 percet meghaladó időtartamot követően az Intézmény területén tartózkodó gépjármű után a parkolási díj kifizetése kötelező.
Az egy órára fizetendő díj minden esetben megkezdett órára vonatkozik. Az első 10 perc leteltét követően a beléptető rendszer a belépéstől számolja az időt.

- ídézi a kórház közleményét a hidlap.hu

A mozgáskorlátozott betegek jobban jártak, a korábbi 60 perces ingyenes pakolást időkorlát nélkülivé módosították.

Tisztára, mint a MÁV: "Megértésüket köszönjük"


 

h i r d e t é s