h i r d e t é s

Eltűnt a Fidelitas provokátorfigyelője a Facebookról

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Eltűnt a Fidelitas provokátorfigyelője a Facebookról

2015. március 18. - 18:35
0 komment

 

A Fidesz ifjúsági szervezetének új elnöke szerdán jelentette be, hogy a március 15-i események miatt provokátorfigyelő csapatot alakítanak.

Pár órával később a provokátorfigyelő oldal eltűnt a Facebookról. A Fidelitas oldalán a kommentelők keményen nekimentek a szervezetnek. - írja a vs.hu

Eltűnt a Facebokról a Fidelitas provokátorfigyelő oldala – szúrta ki a444.hu. Az oldal délután három után lett elérhetetlen, egyelőre nem tudni, hogy a Facebook kapott-e jelentéseket a személyes adatokkal való visszaélés miatt, és ezért törölték az oldalt, vagy a szervezet vonta vissza a projektet.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke később az MTI-nek azt mondta: bízik benne, hogy a Facebook visszaállítja majd az oldalt, mert nem éltek vissza személyes adatokkal. Ha nem így történne, "nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni" - mondta.

A Fidesz ifjúsági szervezetének új elnöke szerdán jelentette be, hogy provokátorfigyelő csapatot alakítanak. 

Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne” – mondta Böröcz, utalva a március 15-i állami ünnepségen történtekre. A csapat megalakítását azzal indokolta: „mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét.

A Fidelitas vezetője arra kért mindenkit, „aki provokátorokat ismer fel”, küldje el nevüket, képüket a [email protected] címre, ők pedig közzéteszik. Böröcz László ezt „tudásbővítő, ismeretterjesztő” szolgáltatásnak nevezte.

A Fidesz ifjúsági szervezete valószínűleg arra utalt, hogy az Orbán-beszéd után egy embert előállítottak a rendőrök garázdaság gyanúja miatt. A rendőrség szerint a rendezvényen dulakodás, verekedés is történt. Egy nő szemüvegét leverték, egy férfi az arcán sérült meg, később egy kamerát tartó újságíróra támadt rá egy idősebb férfi. 

Az Együtt és a PM ifjúsági szervezete, a Magyar Liberális Párt ifjúsági tagozata, valamint a DK is bírálta a Fidelitas által bejelentett provokátorfigyelést.

A FACEBOOKOSOK KIAKADTAK

A Fidelitas provokátorfigyelős Facebook-bejegyzését elárasztották kommentekkel, de ha jól láttuk, ezek közül egy se támogatja az ötletet. Provokáló megjegyzésekből viszont nincs hiány, íme, egy kis válogatás, de az alábbi Facebook-linkre kattintva az összes elolvasható:

  • „Arrol is tudomasom van, hogy az utcankban lakik valaki, akinek nem tetszett valamelyik kormanyzati intezkedes, es toredelmesen bevallom, nem jelentettem fel. Ezert most szeretnem magamat feljelenteni!”
  • „hova lett a provokátorlista? elvitte a cica?”
  • „hány provokátortól jár piros pont és hogy hány pirospontért lehet trafikoncessziót vagy hellyettes-államtitkári pozíciót igényelni. Válaszukat előre is köszönöm”
  • „Remélem én leszek az első,akit elkaptok mint aljas provokátort!”
  • „én nagyon szeretnék provokátor lenni, a jelentkezésemnél kérem vegyék figyelembe, hogy édesapám TSZ elnök volt, édesanyám pedig nyíltan DK szavazó, bár én a Magyar Kétfarkú Kutya Partba már jelentkeztem, oda sem vettek fel. E-mail címem és telefonszámom megtalálható a Facebook oldalamon”
  • „Elment a maradék eszetek is? A következő meg az önkéntes ÁVH létrehozása lesz?”

 

vs.hu


 

h i r d e t é s