h i r d e t é s


Eltussolt parancsnoki hiba okozhatta a bőnyi rendőrgyilkosság tragédiáját?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltussolt parancsnoki hiba okozhatta a bőnyi rendőrgyilkosság tragédiáját?

2016. december 10. - 10:12
0 komment

 

Az ORFK lezárta a belső nyomozást a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében - írja a Blikk.

Lezárult a belső nyomozás az ügyben /Fotó: Szabadriport / Blikk.hu

Az Országos Rendőr-Főkapitányság lezárta a bőnyi rendőrgyilkosság miatt indított belső vizsgálatát, amiben megállapították, hogy minden szakszerűen történt, nem vonnak senkit sem felelősségre.

Az ORFK rövid közleménye:

"A tárgyi bizonyítási eszközök lefoglalására irányuló intézkedés előkészítése, megtervezése a szakmai szabályoknak megfelelően történt. Személyi felelősséget a vizsgálat nem állapított meg”.

A Bors megkérdezett néhány szakértőt, akik úgy vélik, hogy Pálvölgyi Györgynek nem kellett volna meghalnia, ha a TEK is kivonul a helyszínre.

„A BM-rendelet egyértelműen meghatározza, hogyha feltételezhető, hogy fegyvert, esetleg robbanóanyagokat is tart magánál az a személy, aki ellen intézkednek, akkor az akcióba szükséges bevonni a TEK kommandósait. Az ilyen helyekre a TEK rendőri felkérésre vonul ki. Ez akció közben is érkezhet, hiszen mindegyikben benne van a kockázat, hogy az események nem várt fordulatot vesznek. Azonban egy közismerten militáns, szélsőséges eszméket valló, feltételezhetően fegyvert tartó ember esetében mindenképp indokolt lett volna a TEK előzetes értesítése”

– mondta a lap forrása.h i r d e t é s

betöltés..

;