h i r d e t é s

Elutasították a demecseri polgármester megbuktatására irányuló keresetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elutasították a demecseri polgármester megbuktatására irányuló keresetet

2018. február 20. - 15:53

 

Elutasította a demecseri polgármester felfüggesztésére irányuló, a város képviselő-testülete által benyújtott keresetet a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

 

Forrás: szon.hu

 

Toma Attila közleményében azt írta, a testület a polgármester tisztségének megszüntetését és tisztségéből történő felfüggesztését kérte a bíróságtól, amely azonban elutasította a keresetet. Ítéletében megállapította, hogy a képviselő-testület a kereset benyújtásáról szóló döntésében nem tartotta be a helyi önkormányzatokról szóló törvény, valamint a közigazgatási jogegységi határozat rendelkezéseit.

A per megindításához ugyanis nem elegendő, ha a képviselő-testület a polgármesteri tisztség megszüntetése iránti kereset benyújtásáról határoz, a határozatnak a kereset benyújtása alapjául szolgáló törvénysértéseket vagy mulasztásokat is meg kell jelölnie - ismertette az ítélet indoklását a sajtószóvivő.

Az MTI információi szerint 2017. október 30-án rendkívüli zárt ülésen határozatban döntött úgy a képviselő-testület, hogy a polgármesteri tisztségből eredő kötelezettségek vétkes megszegésének gyanúja miatt vizsgálóbizottságot állít fel és elrendeli Váradi László (Fidesz-KDNP) polgármester elleni fegyelmi eljárás megindítását, és harminc napra fel is mentették tisztéből a városvezetőt.

A Demecser honlapján megtalálható dokumentum szerint a közigazgatási és munkaügyi bíróság idén januárban - az elsőfokú ítélet meghozataláig - elrendelte Váradi László felfüggesztését polgármesteri tisztségéből.

(MTI)


 

h i r d e t é s