h i r d e t é s

Emberi jogi kiállásért börtön?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Emberi jogi kiállásért börtön?

2017. március 29. - 10:48

Forrás: reflektor.blog.hu

A Magyar Idők nevű nyomtatott termék szellőztette meg ma, hogy a kormány által tervezett nemzeti konzultáció kérdései között lesz olyan is, ami kérdésbe bújtatva azt állítja, hogy bizonyos nemzetközi szervezetek törvénytelen tevékenységre ösztönzik a bevándorlókat. Az opcionális két válaszban pedig le is dobják az atombombát:

A - Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket - mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése - büntetni kell.
B - Fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására.

Ha ez nem valódi nemzeti konzultáció, akkor nem tudom mi az. Jó látni, hogy a porcukorbajszú habony-művek még véletlenül sem operálna a manipuláció álságos eszközeivel, hanem őszinte érdeklődéssel, az árnyalatokat figyelembe véve, és kérlelhetetlen igazságkeresést zászlajára tűzve kér segítséget a nemzettől stratégiai ügyekben.

Ízlelgessük és értelmezzük a felkínált válaszokat, mit is sugallnak valójában:

B – Te kishitű szar, mondd ki, mondd ki, ha mered, hogy hazaáruló vagy, és segítenél kijátszani a magyar törvényeket.
A – Elsősorban arról szól ez a válasz, hogy azokat a jogvédő szervezeteket tegyék partvonalon túlra, amelyek szólnak, ha a rendőrök verik a menekülteket a határon, vagy nem maradnak csöndben egyéb emberi jogi visszaélések esetén. Ők az ún. Soros szervezetek. Ezen szervezetek hiába működnek transzparensen, a kormány a putyini módszereket alkalmazva akarja ellehetetleníteni őket.

A szövegben megbújó másik hangsúlyos kijelentés pedig a privát szféráig viszi le az illegális bevándorlás népszerűsítését, mint témát. Vagyis azt akarja kimondatni a konzultáció a tömegekkel, hogyha hangot adna egy magyar állampolgár annak, hogy háború elől menekülő családokat fogadna be az országba, akkor az számítson törvénysértésnek.

A konzultációs ívek valódi lényege az, hogy csak és kizárólag azok a szemellenzős fidesz-hívők hajlandóak visszaküldeni azokat kitöltve, akiknek nem számít, hogy mennyire irányítottak a feltett kérdések. Ebből kiindulva várhatóan 98 százalékban „kinyilvánítja a nemzet az akaratát”, hogy igenis büntessék meg azokat, akik szerint be lehet fogadni menekülőket (a kormány értelmezésében illegális bevándorlókat).

Minden bizonnyal persze a végén nem fogják börtönbe zárni azokat, akik magánemberként kiállnak a menekültek jogaiért (talán majd 5 év múlva érkezünk el a putyini úton idáig), viszont akik emberek akarnak maradni morális értelemben is, azok egyre szarabbul fogják érezni magukat, sőt a konzultáció eredményeképpen még az is társadalmi legitimációt kap, hogy lehazaárulózzák őket.

Összegezve Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.

 

Szerző: Nuszbaum Tibor / reflektor.blog.hu