fbpx Emberre is veszélyes szúnyogfaj jelent meg Magyarországon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Emberre is veszélyes szúnyogfaj jelent meg Magyarországon

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Emberre is veszélyes szúnyogfaj jelent meg Magyarországon

2019. március 07. - 07:54

 

Még csak március eleje van, de már százával jelentek meg a szúnyogok, ráadásul olyan, nem őshonos fajok is felbukkantak, melyek a klímaváltozás miatt kezdtek elterjedni Magyarországon. 

Ázsiai tigrisszúnyog - Forrás: pecsma.hu

Egy székesfehérvári nő például a Facebookon számolt be arról, hogy csak néhány percre hagyta nyitva a bejárati ajtót, és ezalatt az idő alatt ázsiai tigrisszúnyogok özöne lepte el a lakást.

„Fél 6 körül 5 percre nyitva hagytam a bejárati ajtót. Két órát az ázsiai tigrisszúnyogok levadászásával töltöttem… Eddig 27-nél tartok (plusz kb. 10, ami falra kenődött vagy nem találtam meg)” – írta a posztjában. Ez egyébként azért is aggasztó, mert a Délkelet-Ázsiában őshonos, trópusi szúnyogfaj kimondottan szereti az embert, és számos veszélyes kórokozót terjeszthet, mint például a sárga-láz, a Zika-vírus, vagy pedig a nyugat-nílusi láz.

Jól láthatjuk tehát, hogy az éghajlatváltozás bizony nem csak mese habbal, tényleg elért bennünket, és mint mindennek, bizony ennek is vannak kellemetlen mellékhatásai, árnyoldalai. A jó idő beköszöntével egyébként a poloskák is felébredtek, és rengeteg lakást elárasztottak. (noizz.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek