h i r d e t é s

"Én egyébként tényleg nem értem a Fidesz-szavazókat"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Én egyébként tényleg nem értem a Fidesz-szavazókat"

2019. augusztus 16. - 09:02

 

"Az egykor a polgári értékeire büszke párt csak ilyen pitiáner manipulációk és nyomorult csalások révén tudja fenntartani a hatalmát." - írja a mandiner.hu a momentumos Kerpel-Fronius Gábor Facebook bejegyzése alapján.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Azt hiszem, nagyon erősen rendet kell tenni a fejekben. A demokrácia működésének alapvető feltétele az, hogy a választáson versengő felek egyenlő hozzáférést kapjanak az önkormányzat által közpénzből fenntartott állítólagos közszolgálati lapban való megjelenéshez.

Szokták mondani kormánypárti kommentelőim, hogy miért nem fogadom el a többség véleményét – hogy a Fidesz ill ebben az esetben Sára Botond nyert a választáson, immár azt kezd az ország / kerület rendelkezésére álló erőforrások felett.

Igen ám, csakhogy nem örökre nyertek. Az én ízlésem szerint egyébként a választáson való győzelem sem jelenti a többség korlátozatlan érvényesülését – lásd fékek és ellensúlyok. Itt azonban nemcsak erről van szó – hanem arról, hogy új választás van. Új időszakra kell a választóknak eldönteniük, hogy kit akarnak fölhatalmazni a kerület vezetésére. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a választók minden olyan információhoz (hasznoshoz és haszontalanhoz) hozzájuthassanak, amely segíti őket a döntéshozatalban. Ez pedig itt nyilvánvalóan nem történik meg.

Én egyébként tényleg nem értem a Fidesz-szavazókat – nekik kellene leghangosabban követelniük a sajtószabadságot és a közszolgálatiságot. Ha a Fidesz valóban olyan nagyon jó és valóban olyan nagy támogatottságot élvez, akkor nyilván nem veszélyezteti a választási győzelmüket a sajtószabadság. Csakhogy valószínűleg ők maguk is érzik, hogy ez nem így van. Hogy az egykor a polgári értékeire büszke párt csak ilyen pitiáner manipulációk és nyomorult csalások révén tudja fenntartani a hatalmát.

Legyenek büszkék rá.

Én viszont inkább arra vagyok büszke, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt a Fidesz rendszerének lebontásán, mint Pikó András polgármesterjelölt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

mandiner.hu


 

h i r d e t é s