h i r d e t é s

Ennyi volt, véget is ért!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ennyi volt, véget is ért!

2019. február 04. - 06:17

 

Egy hétvégét töltött a rekorddöntő enyhe, tavaszias idő hazánkban. 

Délelőtt eleinte némi időre kisüthet a nap, majd ismét egyre inkább befelhősödik az ég. Számottevő csapadékra nincs kilátás. 

Délután az erősen felhős ég mellett egyre rövidebb időszakokra bukkanhat csak elő a nap. Helyenként kisebb eső is kialakulhat. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul. - írja az Időjárás.hu

Orvosmeteorológia

Hétfőre elhagyja térségünket a kettősfront, de a nagy terhelés hatását csak lassan felejtik az érzékenyebbek. - írja a meteoklinika.hu

A napok óta tartó front hatására a szervezet kimerült, elfáradt, és még most is igénybevételnek lesz kitéve, de szerencsére már kisebb mértékben. Többeknél azonban még mindig jelentkezhet migrén, és álmosak, kábák is lehetünk, a nap eleji munkakezdés a megszokottnál nehezebb lehet. A napokon át tapasztalt alvászavarok hatására nyűgössé, ingerlékennyé válhatott, azonban ennek intenzitása is várhatóan csökkenni fog. A humánmeteorológiai helyzetben markáns változás a napokban ugyan már nem várható, de nem lesz frontmentes a hét további része, így sajnos csak átmenetileg lesz ideje regenerálódni, pihenni a szervezetének.

A helyenként párás, nyirkos időben az ízületi panaszok még mindig felléphetnek, sőt, akár egész nap jelentkezhetnek. Most a hőérzet is kissé elmarad a mért értékektől, de ha rétegesen öltözködik, javulhat a komfortérzete.

A hideg, gyakran nyirkos idő kedvez a járványok terjedésének, még mindig sokan szenvednek felső légúti és influenzaszerű megbetegedésekben. Az immunrendszer erősítése mindenkinél fontos, a kisgyerekek és az idősek pedig méginkább veszélyeztetettek. A fertőzéseknek gátat szabhat, ha kerüli a zsúfolt tömeget, és rendszeresen, alaposan kezet mos. Fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg meleg teákat, leveseket, valamint a gyomrot kevésbé megterhelő ételeket, ezzel is kímélje magát!

A szél és a csapadék jótékony hatásaként minimálisra csökkent a légszennyezettség, az eső és a hó kimosta a káros anyagokat a levegőből.

A közlekedők eleinte többfelé, majd egyre inkább északkeleten találkozhatnak csúszóssá vált útburkolattal, jelentősen megnőtt a féktávolság. Foltokban pára- és köd ronthatja a látási viszonyokat, ezért tartson nagyobb követési távolságot, és mérsékelje a sebességet is!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s