h i r d e t é s

Ennyiért árulja Demszky az isztriai villáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ennyiért árulja Demszky az isztriai villáját

2019. január 22. - 07:29

 

Demszky Gábor eladja az Isztriai-félszigeten fekvő Kusariban lévő villáját, az ingatlanért mintegy százmillió forintnak megfelelő horvát kunát vagy eurót szeretne kapni – értesült a Magyar Idők.

Kilátás - Forrás: annalinea.hr

A volt SZDSZ-es budapesti főpolgármester ingatlana három részből áll.

Az ingatlanokkal foglalkozó honlapon szereplő hirdetés szerint

a teljesen felújított, kőből épült ház légvonalban ötszáz méterre, úton mintegy három kilométerre fekszik az Adriai-tengertől, közvetlen rálátással a Kvarner-öbölre, Rijekára és Cres szigetére.

Magyar Idők úgy fogalmaz a villáról:

A kopár, sziklás tájban üdítő színfoltot jelentett a villa belső udvara, ahol a térségre jellemző krónikus vízhiány ellenére méregzöld gyep volt, este pedig lámpák világították meg a rusztikus kőfalakat. A házhoz gondnok is dukált, aki az apróbb kőművesmunkákat is elvégezte, de itt tartotta a főpolgármester a tulajdonában lévő arab telivér kancáját és annak csikaját is.

15 évvel ezelőtt robbant a politikai botrány: Demszky Gábor Budapest főpolgármestere az FKF Zrt. autójával, sofőrrel jár a 2002-ben, Adrián vásárolt nyaralójába. Demszky 2004-ben erről úgy nyilatkozott: "számos minisztert is a sofőrje visz nyaralni" – írja az Index.

Az egykori főpolgármester 2002-ben ötmillió forintos áron vette meg az Abbáziától harminc kilométerre fekvő telket és a rajta lévő romos építményeket. A Városháza 2004-es közleménye szerint az öt épületből álló ingatlanegyüttesre családi kölcsönökből és ingatlaneladásokból jött össze a pénz, és az épületeket Demszky és akkori felesége négy barátjával közösen vásárolta meg. A Magyar Nemzetnek 2004 nyarán a helyszínen Demszky úgy nyilatkozott, hogy két balatoni házat adtak el, hogy az isztriai villát megépíthessék – emlékeztet a lap.

A luxusnyaralóban sokáig nagy élet volt, a főpolgármester és politikus barátai, cégvezetők, művészek adták egymásnak a kilincset.

Legutóbb tavaly augusztusban Demszky Gábor és a kusari villa azzal került be a hírekbe, hogy ötödik feleségével itt tartották a mézesheteiket

- írja a Magyar Idők.

Forrás: IndexMagyar Idők / propeller.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s