h i r d e t é s

Enyhe, csapadékos időre készülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Enyhe, csapadékos időre készülhetünk

2018. december 28. - 06:30

 

A következő napokon átlag feletti hőmérsékleti értékekre és többfelé szeles időre számíthatunk! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt többfelé megnövekszik a felhőzet, az északi tájakon gyenge eső, gyenge havas eső kialakulhat. 

Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten és a Tiszántúlon több helyen várható gyenge eső, gyenge havas eső. Megerősödik az északnyugati szél. 2, 7 fokra melegszik a levegő.

Szombaton több helyen erősen megnövekedhet a felhőzet, elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 6 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan gyenge eső, havas eső, a hegyvidéki területeken havazás kialakulhat. Megerősödik az északnyugati szél. 1, 5 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Péntekten észak felől gyenge hidegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, mellkasi fájdalom jelentkezhet és megnő az infarktus kialakulásának kockázata. A kissé változékony időben az idősek és krónikus betegek vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak, a panaszok mérséklése érdekében ajánlott kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket. A megerősödő szél tovább rontja a humánmeteorológiai helyzetet, a fokozódó fejfájás mellett ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat. Fontos, hogy tudatosan is kerülje a stresszes helyzeteket és próbálja meg nyugodt körülmények között tölteni a napját.

Az érkező front pár fokkal lehűti a levegőt, azonban továbbra is az évszakos átlag felett alakul a hőmérséklet. A melegedésre érzékenyek napját tartós migrénes panaszok és fáradékonyság nehezítik.

Az időjárás alaptvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de főleg az ország északi részein elszórtan gyenge eső várható. Az erős szél és borúsabb idő ront a hő-és komfortérzeten, szabadtéri programok esetén viseljen vastag és réteges öltözetet.

A közlekedést az erős oldalszél nehezíti. Az erős és viharos széllökések csökkentik a gépjármű menetstabilitását, emellett a csapadék hatására nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s