h i r d e t é s

Enyhe, jobbára száraz vasárnapunk lesz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Enyhe, jobbára száraz vasárnapunk lesz

2019. november 17. - 06:07

 

A hétvégén kisebb eső, záporeső kialakulhat, de jelentős csapadék nem várható. A légmozgás sokfelé megerősödik, délután helyenként akár 20 fok is lehet! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Dunántúlon közepesen felhős, másutt kissé fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki.

Délután közepesen fátyolfelhős lesz az ég, de nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet. A nyugati határ menti területen néhol már előfordulhat gyenge eső. Megerősödik a délkeleti szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt az erősen felhős ég mellett többfelé várható eső, záporeső. Délután többfelé számítani kell esőre, záporesőre. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 10, 16 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik front, azonban a szeles és kissé melegedő idő sokunk napján megnehezíti. - írja a meteoklinika.hu

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó délikeleti irányú szél az érzékenyeknél intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és nyugtalanságot okoz. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal, tartózkodjon szélvédett helyen és próbálja meg tudatosan is elkerülni a stresszes helyzeteket. Az átlagosnál melegebb idő folytatódik, délután lesz, ahol 18-20 fok közötti értékeket mérhetünk. A melegedésre érzékenyek körében gyakori tünet lesz a migrén, a fáradékonyság és az elalvás is nehezebbnek bizonyulhat a megszokottnál. A panaszok mérséklése érdekében figyeljen a folyamatos folyadékutánpótlásra, a fáradtság leküzdésében pedig segíthet 2-3 csésze citrommal ízesített tea.

A mindennapos étkezés során próbáljon meg minden lehetőséget megragadni a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztására és arra, hogy minél több vitamint vigyen be szervezetébe. Ez lehet uzsonna, reggeli, és a gyerekeknek is adjon minél több gyümölcsöt és zöldséget.

Napközben többórás napsütésben bízhat, ez pedig pozitívan hat a hangulatra, javul a közérzete, így kiváló alkalom nyílik a regenerálódásra, feltöltődésre. A hőérzeten az erős légmozgás ront, de amennyiben nem érzékeny a szélre, akkor ajánlott akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni.

A légszennyezettség az erős szél hatására valamelyest csökken, de a nagyobb városokban továbbra is kedvezőtlen maradhat a levegő minősége.

A közlekedést az erős szél veszélyezteti, ezen kívül koncentrálási zavarok is jelentkezhetnek, közlekedjen a szokásosnál is körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s