h i r d e t é s

Enyhe lesz a hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Enyhe lesz a hétvége

2019. február 09. - 06:06

 

A nappali felmelegedés tovább erősödik, a hétvégén több helyen 10 fok fölé melegedhet a levegő. - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon lehetnek közepesen felhős területek. 

Délután nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. A dél szél mérsékelt marad, a délutáni csúcsértékek 5, 9 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt erősen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani.  Délután túlnyomóan erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északi tájakon néhol várható gyenge eső. Megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen fáradékonyabbak lehetnek a megszokottnál. - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A hétvége második felében is előjöhetnek az említett tünetek, sőt intenzív panaszok is felléphetnek. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített forró tea.

A légmozgás többfelé megélénkül, a Dunántúlon időnként erős lökések kísérhetik a szelet. A szél hatására erősödő fejfájásrakell számítani, valamint ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok jelentkezése esetén a fokozott folyadékbevitel mellett próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és töltse nyugodt körülmények között a napot!

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, csapadék nem várható. A felhős idő és az élénk szél ingadozó hőérzetet eredményez, ajánlott az évszaknak megfelelő réteges és vastag öltözet.  

A levegőminőség javul, de az északkeleti tájakon és a nagyobb városokban még mindig magas a légköri porkoncentráció.

A közlekedés során a megélénkülő, időnként megerősödő szél okozza a fő veszélyt. Az élénk és erős széllökések csökkentik a gépjármű menetstabilitását, emellett ingerlékeny sofőrökkel találkozhat az utakon, vezessen fokozott figyelemmel!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s