h i r d e t é s

Enyhül az idő, többet fog sütni a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Enyhül az idő, többet fog sütni a nap

2023. január 24. - 05:47

Kedden a legtöbb helyen kisüt némi időre a nap, de a délnyugati tájakon most is borongósabb, csapadékosabb idővel kezdődik a nap.

Hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk. A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet. Délnyugaton kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg.

A legmagasabb nappal hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz. Késő estére általában -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front, az északi, északkeleti tájakon napos idő lesz pozitív hatással hangulatunkra, közérzetünkre.

Mérséklődnek az ízületi, fejfájásos panaszok, de a szeles tájakon még tapasztalhatjuk a tüneteket, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Romlik hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.