h i r d e t é s

Erdélyért érzett felelősségét hangsúlyozta a Nyergestetőn az MSZP

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Erdélyért érzett felelősségét hangsúlyozta a Nyergestetőn az MSZP

2023. március 16. - 06:15

Míg több erdélyi város központi március 15-i megemlékezésén meghívottként szólaltak fel a Fidesz vezető politikusai, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) pártigazgatója, Molnár Zsolt és társelnöke, Komjáthi Imre közönség nélkül emlékeztek az 1848-49-es szabadságharc hőseire a Nyergestetőn, ahol kopjafát állítottak és Facebook-bejelentkezésben közvetítették üzenetüket.

Molnár Zsolt s Komjáthi Imre - Forrás: Magyar Szocialista párt/Facebook

„Szimbolikus helyszín a Nyergestető, ahol 1849 augusztusában a magyar honvédek hősiesen harcoltak a sokszoros túlerő ellen, akkor, amikor a nemzeti szuveneritásra egyszerre rontott rá az orosz birodalom, a cári seregek és a császári csapatok, a szentnek közel sem nevezhető szövetség nevében” – indokolta a helyszínválasztást Molnár Zsolt.

„Mi, patrióta szocialisták mindig a nemzeti függetlenség mellett álltunk és a béke gondolatát képviseltük” – emlékeztetett beszédében a pártigazgató, aki bejelentette azt is, hogy a megemlékezést az úzvölgyi katonatemetőben folytatják.

„Ha azt mondom: Unió Erdéllyel, az jelenti a mi vállalásunkat, hogy figyeljük és segítsük a határon túli magyar közösségeket. Tudom, hogy a mai magyar ellenzéket joggal kritizálják, mert nem minden tagja érzi ezt a felelősséget. De azt is tudom és elnökként vállalom, hogy a mai Magyar Szocialista Párttal patrióta politikát képviselünk, amelynek egyik főszereplője Erdély. Olyan Magyarországért dolgozunk, melynek polgárai hazajárnak Erdélybe, kapcsolatuk élő és kölcsönös az ősi magyar földdel” – fogalmazott Komjáthi Imre. (Transtelex)