h i r d e t é s

Érkezik a lehűlést hozó hidegfront, feltámad a szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Érkezik a lehűlést hozó hidegfront, feltámad a szél

2022. augusztus 06. - 05:26

Szombaton kezdetben mindenhol napos idő lesz, majd egyre több gomolyfelhőre, aztán elszórt záporra, zivatarra is számítani lehet.

Sok napsütés várható, emellett pedig néhol erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk.
Az Északi-középhegységben, valamint az Észak-Dunántúlon helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugatira, míg a Dunától keletre az északkeletire forduló szél erősödik meg, helyenként viharossá fokozódik.
A csúcshőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.
Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap túlnyomóan napos időre készülhetünk, hosszabb napos időszakokkal. Zápor, zivatar a hajnali, reggeli órákban fordulhat elő a Dunántúlon és északon. Az északi, északkeleti szél még élénk, többfelé erős lesz. Mérséklődik a kánikula, 26-33 fok között tetőzik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Hidegfront érkezik, ami a Dunántúlra és az északi tájakra hozza meg a felfrissülést.
A hidegfrontra érzékenyeknél főleg görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek.
Az Alföld nagy részén eközben még kitart a hőség.
Itt általános panasz lehet a fáradtság, dekoncentráltság, migrén.
Az időseknél, szívbetegnél keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel.
A többfelé megerősödő szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat idézhet elő az érzékenyek körében.
A helyenként előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté váló levegő nehézlégzést okozhat, illetve romolhat az asztmások állapota is.
Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s