h i r d e t é s


Erődemonstrációra készül Farkas Flórián

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erődemonstrációra készül Farkas Flórián

2017. október 17. - 18:03

 

 A cigány szervezet vezetője legalább ötezer főt szeretne erődemonstrációként felsorakoztatni október 28-án Szolnokon, a városi sportcsarnokban, hogy a kormánypárt felé azt mutassa, a cigányok körében bizalma töretlen, és még mindig ő bír a legnagyobb befolyással a cigányságra. - írja a nepszava.hu.

Kérlekalássan, hány ember legyen? Forrás: nepszava.hu

Országos szintű mozgósításba kezdett Farkas Flórián, hogy jövő szombaton egy ötezer fős erődemonstrációval a cigányok nevében beszálljon a kormánypárt melletti választási kampányba

– tudta meg a RomNet.

Szigorú titoktartás mellett szervezik Farkas Flórián utasítására a Lungo Drom minden eddiginél nagyobb rendezvényét

– értesült több forrásból is a portál. 

 A cigány szervezet vezetője legalább ötezer főt szeretne erődemonstrációként felsorakoztatni október 28-án Szolnokon, a városi sportcsarnokban, hogy a kormánypárt felé azt mutassa, a cigányok körében bizalma töretlen, és még mindig ő bír a legnagyobb befolyással a cigányságra.

A RomNet Tolna, Baranya, Szolnok és Bács-Kiskun megye több lungo dromos tagjától, vezetőjétől is úgy értesült, Farkas „tisztújító kongresszusként” szervezteti a rendezvényt, és a kiadott „utasítás” szerint az ország összes megyéjéből a helyi funkcionáriusoknak legalább 3-4 autóbusszal kell szállítani jövő szombatra a romákat, míg Szolnok melletti településekről szinte valamennyi romát kivezényelnék a tanácskozásra, az sem számít, hogy esetleg nem tagjai a Lungo Dromnak. Van erre is egy pofon egyszerű megoldás: a rendezvény kezdete előtt kitöltetik velük a belépési nyilatkozatot. 

A portál forrásai szerint az eredeti tervek alapján Orbán Viktor kormányfő mondott volna beszédet Farkas Flórián rendezvényén, de a májusban, titokban aláírt Lungo Drom-Fidesz közötti választási együttműködési megállapodás után Kövér László választmányi elnököt, az Országgyűlés elnökét ért sajtótámadások miatt erről letettek, ezért valószínűleg a kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszere lesz majd jelen.

Az ötezer főnek ételt és italt is adnának, és a rendezvény végén Bódi Guszti és Bangó Margit gondoskodna a jó hangulatról.

A teljes cikk itt olvasható

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés...

;