h i r d e t é s


Erős földrengés rázta meg Olaszországot

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Erős földrengés rázta meg Olaszországot

2017. augusztus 22. - 06:12

 

Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette. 

Forrás: Earthquake-Report.com

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, előbbiben sikerült élve kimenteni három személyt a romok alól.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.


Forrás: Daily Star

Az első hírek szerint a rengés magnitúdója (erősségének műszeres megfigyelésen alapuló mérőszáma) 3,6 volt, de későbbi számítások szerint az elérte a 4-es mértéket.


Forrás: Sky News

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagy méretűnek, de - mint Gianluca Valensise az ANSA hírügynökségnek elmondta - a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, s ezért erősebb a hatásuk a felszínen. (MTI) / atv.huh i r d e t é s

betöltés..

;