h i r d e t é s

Erős Gábor válthatja Völner Pált

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erős Gábor válthatja Völner Pált

2022. január 19. - 16:13

 

A Mol-vezér unokaöccse válthatja Völner Pált a Fidesz választókerületi elnöki posztján, Az áprilisi választáson ugyanakkor Erős Gábor esztergomi alpolgármester lehet a Fidesz jelöltje.- értesült a 24.hu

Völner Pál és Erős Gábor - Forrás: infoesztergom.hu

Erős Gábort, Esztergom fideszes alpolgármesterét indíthatja a kormánypárt az április 3-ai országgyűlési választáson a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál helyett Komárom-Esztergom megye kettes számú választókörzetében.

Az 50 éves politikus 2014-ben lett önkormányzati képviselő a városban, majd 2019-ben alpolgármesterré választotta a fideszes többségű képviselőtestület. Erős korábban játékvezető és asszisztens volt, a többi közt a 2010-es labdarúgó-világbajnokságon Kassai Viktor segítőjeként tevékenykedett.

Esetleges indulásáról azt mondta: "Amikor hivatalos információ lesz az országos választmánytól, akkor derül ki, hogy ki indul." Arra a kérdésre, hogy vállalná-e a jelölést, azt mondta: ezt a családjával kell megbeszélnie.

Ráadásul, a portál információi szerint, már Völner választókerületi elnöki posztjára is megtalálták az alkalmas személyt. Úgy tudjuk, hogy hamarosan Hernádi Ádámot, Esztergom polgármesterét nevezhetik ki erre a pozícióra, aki Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató unokaöccse. Keresték az esztergomi polgármestert is, de nem reagált kérdésekre, ahogyan a helyi Fideszt is hiába kereste a 24.hu.

Ez a felállás azért lenne érdekes, mert általában a választókerületi elnökök szoktak egyéniben indulni az országgyűlési választáson, ám ha Hernádi Ádám indulna Völner helyén, akkor le kellene mondania a polgármesteri posztról, és Esztergomban időközi választást kellene tartani. Erős jelölésével viszont erre nincs szükség.

Helyi információink szerint egyébként az esztergomi körzetben komoly feszültség volt a Fideszen belül Hernádi és Völner közt, ám utóbbi büntetőügyének kirobbanásával egyértelműen Hernádi és emberei előtt nyílhatnak meg a lehetőségek. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s